Respirátor 3M Aura 9322+ FFP2 NR D
    search
    • Respirátor 3M Aura 9322+ FFP2 NR D

    Respirátor 3M Aura 9322+ FFP2 NR D - proti prachům, kouřům, aerosolům

    99,00 Kč
    Vč. DPH

    Respirátor 3M Aura 9322+ FFP2 NR D

    Respirátor typu 9322+ od firmy 3M zajištující filtrační třídu FFP2, sloužící nejen jako ochrana před prachem a aerosoly...

    Počet

    redeem
    Nákupem tohoto produktu můžete záskat až 9 věrnostních bodu . Váš nákupní košík obsahuje celkem 9 bodů, které můžete proměnit ve slevový poukaz v hodnotě 3,60 Kč .


    Respirátor 3M Aura 9322+ FFP2 NR D

    Aktuálně se nám podařilo zajistit malou dodávku respirátorů 9322+ firmy 3M. Jedná se velmi pohodlný respirátor s výdechovým ventilem.

    Tento respirátor nabízí zvýšenou odolnost proti prachu (značí písmeno D v označení typu).

    Popis respirátoru najdete kliknutím na tento odkazu

    Návod k použití respirátoru naleznete kliknutím na tento odkazu

    Prohlášení o shodě si můžete stáhnout zde

    Nabízené respirátory splňují filtrační třídu FFP2 a poskytují ochranu proti škodlivým prachům, kouři a aerosolům. Maska filtrační kategorie FFP2 musí být schopna filtrovat částice o velikosti od 0,6 μm a musí být schopna odstranit 94% těchto částic.

    V případě všech respirátorů, které od nás obdržíte se jedná o respirátory certifikované podle Evropské normy EN149+A1, nedostanete tedy od nás respirátor, který by nebyl určen pro Evropský trh.

    Respirátor, který prošel testy a máte záruku, že skutečně plní svou funkci poznáte podle toho že:

    a) Je na respirátoru vytištěno jméno výrobce, nebo jméno prodejce, či obchodní název, pod kterým je uveden na trh EU

    b) je na něm vytištěna filtrační třída (FFP1, FFP2, FFP3) a zároveň na respirátoru musí být vytištěna norma, které výroba respirátorů podléha (EN 149 + A1)

    c) jako důkaz, že prošel testováním je na respirátoru vytištěno označení CE a číslo oznámeného subjektu, který posuzoval shodu daného modelu respirátoru s normami - seznam oznámených subjektů najdete na tomto odkazu.

    d) K respirátoru je dostupné prohlášení o shodě. Mělo by být dostupně v jazyce státu, ve kterém se respirátor prodává, ale za současné situace se uznává úřední jazyk kteréhokoliv členského státu EU. Na prohlášení o shodě si zkontrolujte, zda opravdu souhlasí jméno výrobce uvedené na certifikátu a na výrobky. Zda souhlasí posuzovaný předmět a respirátorem. A v neposlední řadě, zda bylo posouzení shody skutečně prováděno u subjektu, který ma na toto pravomoc (mnoho čínských respirátorů má testy provedené u čínských laboratoří, avšak výsledný certifikát je z pohledu legislativy EU pouhým "cárem papíru").

    Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT přišla s nouzovým řešením sterilizace respirátorů - popis nouzové sterilizace pro prodloužení životnosti najdete na tomto odkazu: https://www.fjfi.cvut.cz/cz/26-cz/aktuality/7376-nouzova-sterilizace-nejen-respiratoru

    Zároveň upozorňujeme, že postup 1) Mikrovlnka se nesmí použít u respirátorů s kovovými částmi. Zatím téměř všechny respirátory, kreré jsme prodali kovové části OBSAHOVALY!

    Zároveň upozorňujeme, že postup, který FJFI na svých stránkách uvádí se týká sterilizace - netýka se situace, kdy je respirátor zanešen prachem (typicky stavebnictví).

    Použití uvedených postupů je na každém jednotlivci a za jejich použití a z něj plynoucí důsledky neneseme žádnou zodpovědnost.

    3M
    RES00011

    Mohlo by vás také zajímat